המרכיבים
א. 650 גרם קמח לחם מנופה
ב. 350 גרם קמח שיפון מנופה
ג. 25 גרם שמרים טריים
ד. 650 גרם מים מינרליים קרים
ה. 2 כוסות זיתי קלאמטה מגלוענים
ו. 1 כף שטוחה מלח ים דק
ז. 4 כפות שמן זית סורי
ח. חופן עלי אורגנו טריים
אופן ההכנה
א. מערבבים את שני סוגי הקמחים עם השמרים ומנפים בכפות הידיים כך שלא יווצרו גושים. מוסיפים את המים ולשים מספר דקות עד לקבלת אחיד. מוסיפים את הזיתים, המלח ועלי האורגנים ולשים עוד כמה דקות. מוסיפים את שמן הזית ולשים דקה נוספת. אמור להתקבל בצק שלא אמור להיות דביק יתר על המידה אבל גם לא יבש. במידה והבצק יבש - הוסיפו מים ככל הנדרש. אל תפחדו
ב. מתפיחים את הבצק בקערה משומנתבשמן זית ועטופה בניילון כשעה וחצי בטמפרטורת החדר
ג. מעבירים את הבצק למשטח מקומח ופותחים אותו בידיים למלבן גדול. מקמחים את הבצק שוב ובעזרת סכין גדולה מחלקים אותו ל-4 מלבנים ארוכים, עליהם מפזרים מעט קמח שיפון. מי שמעוניין יכול להוסיף כעת עוד זיתים ולהחדיר אותם לתוך הבצק על ידי לחיצתם באצבעות כלפי מטה
ד. מניחים את המלבנים על 2 ניירות אפייה שמקומחים בקמח שיפון ומונחים על מגשי אפייה ללא שוליים. מכסים בניילון ומניחים לתפיחה נוספת במשך שעה עד שעה וחצי. מכיוון שהאפייה תתפרס על שני סבבים, אפשר להניח מגש אחד להתפחה איטית יותר במקרר
ה. מחממים תנור לחום מקסימלי (כ-240 מעלות) ומניחים אבן אפייה בשליש התחתון של התנור, על רשת. כשהלחמים תפוחים היטב, מחליקים שניים מהם מהנייר ומניחים על אבן האפייה. מכניסים לתחתית התנור כלי עם מעט מים ואופים 25-30 דקות. מעבירים לצינון על רשת ואופים את שני הלחמים הנותרים