Thursday, December 20, 2012

פחזניות

המרכיבים לכ-50 יחידות

א. 1/2 כוס מים
ב. 1/2 כוס חלב
ג. 1 כף סוכר
ד. קורט מלח
ה. 100 גרם חמאה
ו. 1 כוס קמח
ז. 3 ביצים
 

קישור לוידאו

 
 

אופן ההכנה

בסיר קטן מחממים את המים, החלב, הסוכר, המלח והחמאה עד לרתיחה ומערבבים עד שהחמאה נמסה. מסירים מהאש ומוסיפים את הקמח בבת-אחת
מנמיכים מעט את האש, מחזירים את הסיר לכיריים ומבשלים תוך בחישה עד שהבצק נפרד מדופנות הסיר. מסירים מהאש
מוסיפים את הביצים זו אחר זו, תוך בחישה נמרצת בין כל הוספה עד שהביצה נבלעת היטב בתערובת. נוח מאוד לעשות את השלב הזה במיקסר. מניחים בצד לכ-30 דקות
מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). מרפדים 2 תבניות אפייה גדולות ושטוחות בנייר אפייה
מכניסים את הבצק לשקית זילוף עם צנתר חלק גדול ומזלפים תלוליות קטנות (בקוטר 2.5 ס"מ בערך) על נייר האפייה. אם אין שקית זילוף אפשר ליצור תלוליות בעזרת כפית
אופים את הפחזניות במשך כ-15 דקות או עד שהן מזהיבות. מנמיכים את החום בתנור ל-150 מעלות. פותחים את הדלת, מותירים אותה פתוחה רק מעט (על ידי נעיצת כף עץ בין הדלת לתנור) ומניחים לפחזניות להתייבש בתוך התנור כ-15 דקות. מוציאים ומצננים

 
חשוב מאוד! אין לפתוח את דלת התנור ב-15 הדקות הראשונות של האפייה, ירידה חדה בטמפרטורה תגרום לכל האוויר לצאת מהפחזניות. אחרי 15 דקות אפשר לבדוק את מידת ההזהבה והמשיך לאפות עוד כמה דקות בחום בינוני אם הפחזניות נראות חיוורות מדי