Friday, December 14, 2012

סופלה גבינה דל שומן

מצרכים

א. 8 כלי סופלה אישיים
ב. 1 קילו גבינה לבנה 3% שומן
ג. 1 מיכל שמנת חמוצה לייט עד 9% שומן -200 מ"ל
ד. 4 ביצים מופרדות+2 חלבונים, בנוסף
ו. 11/2 כוסות סוכר -300 גרם
ז. 2 כפיות תמצית וניל
ח. חצי כוס קורנפלור - 70 גרם
ט. לשימון התבניות – חמאה מומסת + סוכר לפיזור
י. להגשה – אבקת סוכר
 

קישור לוויאו

 
 

אופן הכנה

 מחממים תנור ל-220 מעלות. שמים בתחתית התנור תבנית עם מים רותחים להעשרת סביבת האפייה באדים
בקערה טורפים גבינה עם שמנת חמוצה, חלמונים, 3/4 כוס מהסוכר ותמצית וניל. מוסיפים קורנפלור וטורפים היטב עד לקבלת תערובת חלקה ללא גושים
במיקסר מקציפים 6 חלבונים עד לקבלת קצף לבנבן ורך. מוסיפים את יתרת הסוכר (3/4 כוס) בהדרגה ומקציפים עד לקבלת קצף יציב ומבריק. טורפים שליש מהקצף לתערובת הגבינה ומקפלים פנימה בעדינות את יתרת הקצף, רק עד לקבלת תערובת אחידה ואוורירית
יוצקים את התערובת לתבניות משומנות במעט חמאה+פיזור סוכר על הדפנות
 
שמים בעדינות את התבניות עם הבלילה בתוך התבנית עם המים שבתנור ואופים כ-10 דקות, עד שפני העוגות מזהיבים ויבשים למגע. מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות ואופים עוד כ-25 דקות, עד שהמאפים תפוחים, שחומים ויציבים למגע
 
מוציאים מהתנור (בזהירות! שלא יחדרו מים לעוגות) את תבנית המים עם תבניות העוגה בתוכה. מגישים מיד בקישוט אבקת סוכר. או שומרים במקרר ומחממים שוב בתנור חם (180 מעלות ותבנית עם אדים בפנים) למשך 10 דקות לפני ההגשה