מצרכים
א. 500 גרם גרגירי חומוס יבשים, מושרים לילה במים קרים
ב. 1 בצל גדול, קלוף וקצוץ
4 ג. שיני שום
ד. 1 פלפל ירוק חריף טרי, מנוקה מזרעים
ה. 1 צרור כוסברה טרייה, ללא גבעולים
ו. כ-30 עלי נענע טרייה
ז. 1 כף זרעי כוסברה כתושים
ח. 1 כף זרעי כמון כתושים
ט. מלח
י. פלפל שחור טחון טרי
יא. 1 כפית אבקת אפיה
קישור לוידאו
אופן הכנה.
מכינים את הפלאפל: מסננים היטב את גרגירי החומוס וטוחנים אותם יחד עם שאר המרכיבים במטחנת בשר (עדיף לא לטחון במעבד מזון, כי הוא הופך את החומוס למשחה דקה, והמרקם הפירורי-פריך הולך לאיבוד). מערבבים היטב את התערובת. טועמים ומתקנים תיבול. אם התערובת דלילה מידי, אפשר להוסיף כף קמח.
בעניין הטיגון: מקובל לטגן פלאפל בשמן עמוק וחם וזה נהדר, אבל יש עוד שיטה, מתאימה יותר לתנאי בית ולטעמי אף נותנת תוצאות טובות יותר: שימו במחבת עמוקה שמן זית בגובה כ-1/2 1 סנטימטר וכשהוא חם דיו, הכניסו את הקציצות בעדינות פנימה וטגנו 3- 4 דקות מכל צד, עד שהקציצות יהיו שחומות לגמרי