Friday, December 14, 2012

פנקייק טעים ואוורירי

המרכיבים

א. 75 גרם חמאה. אפשר גם שמן קנולה
 ב. 1 ורבע כוסות (175 גרם) קמח לבן
ג. 1 שקיק (10 גרם) אבקת אפייה
ד. קורט (או טיפונת יותר) מלח
ה. 2 ביצים מס' 1
ו. 3 כפות סוכר
ז. 1/4 1 כוסות (300 מ"ל) חלב 3%
ח. 1 כפית תמצית וניל איכותית או תוכן מקל וניל
 לטיגון: מעט חמאה
להגשה: חמאה, סירופ מייפל, סירופ שוקולד, פירות טריים – לפי הטעם
כלים: מחבת פנקייק / מחבת טפלון ורינג עם ידית, מרית – רצוי מסיליקון
 

אופן ההכנה

ממיסים חמאה במיקרוגל (או במחבת/סיר קטן, על אש נמוכה) ומניחים בצד
טורפים ביצים וסוכר בקערה, בעזרת מטרפה ידנית או חשמלית
 מוסיפים את החמאה המומסת וממשיכים לטרוף/להקציף
 מוסיפים חלב ותמצית וניל וממשיכים לטרוף/להקציף
 מוסיפים את תערובת הקמח וממשיכים לטרוף/להקציף, באופן מינימלי, עד להִטמעות הקמח. משהים למשך חצי שעה במקרר

מוציאים את הבלילה מהמקרר. מחממים מחבת יעודית לפנקייק (או מחבת טפלון עם רינג משומן) על אש בינונית-גבוהה ומשמנים במעט מאוד חמאה
 
יוצקים בלילה לכל שקע או רינג, עד ל- 2/3 עד 3/4 גבהו
 
כשמופיעות בועות במרכז הפנקייק הופכים בעזרת מרית סיליקון או מרית מתכת שטוחה ודקה
מנמיכים לאש נמוכה-בינונית וממשיכים לאפות במשך חצי דקה עד דקה, או עד שצִדו התחתון של הפנקייק מוזהב היטב. מעבירים לצלחת, שבה עורמים את הפנקייקס בערימה, זה על זה. מגישים עם סירופ מייפל וחמאה, פירות טריים, סירופ שוקולד – או כל תוספת אחרת