המתכון הקלאסי והפשוט להכנה של בית לנוטר (Lenôtre), מבתי הפטיסרי והקינוחים
היוקרתיים בפריז
המרכיבים ל-20 קרפים
א. 250 גרם קמח לבן
ב. 5-6 ביצים גדולות
ג. 2 כפות סוכר
ד. 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
ו. 500 מ"ל חלב
ז. 75 גרם חמאה
ח. קורט מלח
ט. קליפה מחצי לימון
2 י. כפיות רום
יא. 2-3 טיפות תמצית וניל טבעי או שקית סוכר וניל
לטיגון
א. 30 גרם חמאה
אופן ההכנה
מערבבים בקערה קמח, סוכר ומלח. מוסיפים את הביצים והשמנת ומערבבים היטב במטרפה
מטמיעים לאט את החלב, ואת שאר המרכיבים ומניחים את הבלילה במקרר לרבע שעה
מחממים כף חמאה במחבת רחבה ונמוכה
מחממים כף חמאה במחבת רחבה ונמוכה
שופכים 2 כפות מהנוזל למחבת ומשטחים מייד לעובי דק לכל רוחבה של המחבת על ידי מרית או כף עץ שטוחה
מטגנים עד שנוצרות בועות קטנות בקרפ והופכים בזהירות, בעזרת המרית
מטגנים עוד 10 שניות. מניחים על צלחת את הקרפים המוכנים, אותם עורמים אחד על גבי השני, על מנת שישמרו על חומם . מגישים מייד לצד מעט סוכר, אבקת סוכר או ממרח שוקולד