המצרכים
א. 1 קוביית שמרים טריים, או שקית אחת שימרית, או 2 כפות שטוחות שמרים יבשים
ב. חצי כוס סוכר
ד. חצי ק"ג קמח רגיל
ה. ביצה אחת
ו. שקית סוכר וניל
ז. 100 גרם חמאה רכה מאד, כמעט נוזלית
ח. חצי כפית קליפת לימון מגורדת דק דק - אופציונלי
ט. שמינית כפית מלח
קישור לוידאו
אופן ההכנה
בקערה גדולה מערבבים: שמרים, חלב פושר, סוכר וחצי כוס קמח מתוך הכמות הכללית של חצי הק"ג
מערבבים היטב, ומניחים לשמרים לתסוס ולתפוח במשך כ - 20 דקות
מוסיפים את יתרת הקמח, הביצה, החמאה, קליפת הלימון, המלח, סוכר הוניל
לשים לבצק רך וגמיש
להזליף טיפת שמן לכף היד, לשפשף היטב את שתי הידיים זו בזו כדי ששתיהן תהיינה משומנות קלות, ללטף את כדור הבצק בתנועות עדינות, כך שכל המעטה החיצוני שלו יקבל שכבה שמנונית דקיקה
מניחים בקערה, מכסים במפית קצת לחה, מכסים בשמיכה חמה ומניחים לתפיחה עד הכפלת הנפח
מחלקים את הבצק לשני חלקים. מרדדים כל חלק לעלה לא עבה, ובעזרת כוס קורצים ממנו עיגולים עיגולים
אם מתכוונים להזריק ריבה לסופגניות, אז מרדדים את העלה לעובי ס"מ וחצי
אם מתכוונים להזריק ריבה לסופגניות, אז מרדדים את העלה לעובי ס"מ וחצי
מטגנים כ-2 דקות מכל צד להזהבה. מוציאים לנייר סופג ומניחים לדקה-שתיים. ממלאים בריבה או במלית אחרת שאוהבים, מפזרים אבקת סוכר ומגישים חם