Saturday, December 8, 2012

פיצה

המצרכים (4 פיצות אישיות):

לבצק:

  • 500 גרם קמח
  • 2 כפיות של שמרים יבשים
  • כפית סוכר
  • כפית מלח
  • 3-4 כפות של שמן זית
  • 1/3 + 1 כוסות של מים פושרים

לרוטב העגבניות:

  • מעט שמן זית
  • 3 עגבניות קלופות וקצוצות
  • 5 שיני שום כתושות
  • צרור בזיליקום טרי
  • 1/2 כפית סוכר
  • 1 כפית מלח
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 1 כפית אורגנו יבש

מכינים את הבצק: מערבבים בקערה את הקמח, השמרים היבשים ואת הסוכר. יוצרים גומה בקערה שופכים לתוכה את המים, השמן והמלח, ומתחילים ללוש. מוסיפים תוך כדי לישה את 1/3 כוס המים הנוספת עד שנוצר בצק גמיש. יוצרים מהבצק כדור ומקמחים אותו קלות. מחזירים לקערה, מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים כ-1/2 שעה


אופן הכנת הרוטב: מניחים במחבת עם שמן זית את העגבניות עם השום. מבשלים כמה דקות ומוסיפים את הבזיליקום ואת שאר התבלינים והרסק.

ברישים בשמן זית את שולי הבצק, מורחים על בסיס הבצק את הרוטב, מפזרים גבינה ותוספות שאוהבים, ואופים את הפיצה בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות עד להשחמה כ 15 דקות.