Friday, December 7, 2012

טירמיסו


מצרכים

א. 3 ביצים
ב. 3 כפות אבקת סוכר
ג. 250גרם גבינת מסקרפונה
ד. 1 כוסות אספרסו
ה. 10 בישקוטים - שמות נוספים: לשונות חתול או אצבעות הגברת
ו. 1/6 כוס ברנדי או ליקר קפה
ז. שוקולד מריר או קקאו
ח. תבנית פיירקס 150×25 או תבנית בקוטר 24
 
הוראות הכנה
להקציף את החלמונים והסוכר עד לקבלת תערובת תפוכה ובהירה
להוסיף את הגבינה לערבב עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה
בקערה נפרדת להקציף את החלבונים עד לקבלת קצף יציב
לטרוף כ-1/3 מהקצף לתערובת הגבינה ואת יתר הקצף לקפל לתערובת
לערבב יחד את האספרסו עם הברנדי (או עם ליקר הקפה…מה שבחרתם) לטבול את הבישקוטים לרגע מכל כיוון אך לזכור לא להשרות אותם
לסדר כ-1/3 מהבישקוטים בתחתית התבנית ניתן לשבור בהתאם לצורך חשוב לזכור שיש לרפד את תחתית התבנית בצפיפות
ליצוק על הבישקוטים כ-1/3 מקרם הגבינה
מעל הקרם להניח שוב בישקוטים עד לכיסוי מלא של הקרם מעל הבישקוטים שוב להניח קרם ולחזור על התהליך עוד כפעם אחת
יש לסיים את התהליך בשכבת קרם
להכניס למקרר ללילה
לפני ההגשה לגרד את השקולד המריר או קקאו מעל הקרם ולהגיש