חומרים ל 4 עוגות
א. 1 קילו קמח
ג. 200 גרם חמאה או חצי כוס שמן קנולה או סויה
ד. 1/4 1 כוסות חלב - 300 מ"ל
ה. 4 ביצים בטמפ' החדר
ו. 3/4 כוס סוכר
ז. 1 כפית מלח
2 כוסות קמח
10 גרם (1 כף) שמרים יבשים או 30 גרם שמרים טריים
רבע כוס שמן
רבע כוס סוכר
1 ביצה1
חומרים לבצק לעוגה אחת
10 גרם (1 כף) שמרים יבשים או 30 גרם שמרים טריים
רבע כוס שמן
רבע כוס סוכר
1 ביצה1
שליש כוס חלב
קורט מלח
1 כפית תמצית וניל
למילוי לעוגה אחת
שליש כוס שמן
חצי כוס סוכר
חצי כוס אבקת קקאו
1 כפית תמצית וניל
למילוי לעוגה אחת
שליש כוס שמן
חצי כוס סוכר
חצי כוס אבקת קקאו
קישור לווידאו
אופן ההכנה
במיקסר עם וו לישה שמים קמח ומערבבים לתוכו את השמרית. ממיסים חמאה ומערבבים עם חלב קר לקבלת תערובת פושרת. מוסיפים לקמח את תערובת החמאה, יחד עם ביצים וסוכר. מעבדים עד לקבלת בצק, ומוסיפים מלח. מעבדים 5 דקות במהירות נמוכה-בינונית עד לקבלת בצק חלק ומבריק, ומעט דביק. מכסים בניילון נצמד ומניחים במקום חמים לתפיחה עד להכפלת הנפח
מכיוון שהבצק רך ומעט דביק, עדיף להתפיח את הבצק התפחה חלקית בחוץ ואז להכניס אותו למקרר לשעתיים שלוש, להמשך תפיחה איטית, כדי שהבצק יתקרר ויהיה פחות דביק
מחלקים את הבצק ל 4 חלקים
מרדדים את הבצק, לעוגה אחת, למלבן של 60 על 40 סמ לערך
מורחים עת הבצק שליש כוס שמן
מפזרים חצי כוס סוכר
מפזרים חצי כוס אבקת קקאו
מגלגלים את הבצק לגליל
חותחים את הגליל לאורכו מהאמצע לצדדים . משאירים את האמצע מחובר
קולעים לצמה מכל צד
מעבירים לתבנית אנגלית
מתפיחים עוד כ 20 דקות
מחלקים את הבצק ל 4 חלקים
מרדדים את הבצק, לעוגה אחת, למלבן של 60 על 40 סמ לערך
מורחים עת הבצק שליש כוס שמן
מפזרים חצי כוס סוכר
מפזרים חצי כוס אבקת קקאו
מגלגלים את הבצק לגליל
חותחים את הגליל לאורכו מהאמצע לצדדים . משאירים את האמצע מחובר
קולעים לצמה מכל צד
מעבירים לתבנית אנגלית
מתפיחים עוד כ 20 דקות
מחממים תנור ל-185 מעלות.
מכניסים את העוגות לתנור, מנמיכים את חום התנור ל-170 מעלות ואופים כ-35-40 דקות