Friday, December 7, 2012

מוסקה חצילים

חצילים

  א. 5-6 חצילים בינוניים, טריים ומבריקים
ב. שמן זית למריחה או טיגון
ג. מלח גס
 

לבשר

א. 1 ק"ג בשר בקר טחון גס
ב. 1 בצל קצוץ קטן
ג. 2 קופסאות קטנות רסק עגבניות, רצוי אורגני
ד. 1 צרור פטרוזיליה
ה. 3 כפות שמן זית
1 ו. כפית שטוחה מלח גס
ז. קורט פלפל שחור טחון טרי

לבשמל

א. 100 גרם חמאה
ב. 4 כפות גדושות קמח רגיל
ג. 1 ליטר חלב 3%

קישור לווידאו

 

אופן ההכנה

מכינים את החצילים: מחממים תנור לחום מקסימלי (250 מעלות) במצב טורבו ומרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.
קוטמים את הקצה הירוק של החציל (זה שהיה מחובר לגבעול). פורסים את החציל לאורכו לפרוסות בעובי חצי ס"מ בערך.

בעזרת מברשת או בעזרת האצבעות מורחים כל פרוסה בשמן זית.

מסדרים את הפרוסות בתבניות וצולים בתנור בשתי קומות במשך כ-10 דקות או עד שהחצילים מזהיבים.

מוציאים את החצילים הצלויים ומנמיכים את חום התנור ל-200 מעלות, חום עליון ותחתון.

מכינים את הבשר: במחבת גדולה מחממים שמן זית. מטגנים את הבצל מבלי שישחים. מוסיפים בשר ושוברים אותו לפירורים בעזרת כף עץ. כשהבשר נצלה וצבעו התחלף מוסיפים מלח, פלפל ורסק עגבניות. מערבבים היטב. מוסיפים פטרוזיליה ומערבבים. מבשלים כמה דקות נוספות ומורידים מהאש.

מכינים את הבשמל: ממסים את החמאה מעל להבה בינונית. מוסיפים קמח ומערבבים במהירות בעזרת מטרף ידני עד שנוצרת רביכה חלקה. מוסיפים מלח. מוסיפים חלב ומערבבים היטב. ממשיכים לבשל עד לרתיחה ומקפידים לערבב כל הזמן על מנת שלא יווצרו גושים. לקראת הרתיחה מתחיל הבשמל להסמיך. ממשיכים לבשל אותו עד שמתקבלת טקסטורה דומה לשל טחינה סמיכה יחסית. מורידים מהאש.

מרכיבים את המוסקה: בתבנית מלבנית גבוהה יחסית (אני השתמשתי בתבנית שגודלה 25X35 וגובהה כ-5 ס"מ) מסדרים את פרוסות החצילים הצלויים כך שהן צמודות ואין ביניהן רווחים.

מעל החצילים מפזרים שכבה לא עבה של בשר. מעליה שוב שכבה צפופה של חצילים. שכבה נוספת של בשר ולסיום שכבה שלישית של חצילים.

מעל הכל שופכים את הבשמל ומפזרים באופן אחיד על פני התבנית כולה.

מניחים את התבנית במרכז התנור ואופים כ-30 דקות בחום של 200 מעלות או עד שהבשמל משחים והמוסקה מבעבעת.

מוציאים מהתנור ומניחים למוסקה לעמוד 15 דקות או יותר. ככל שעמדה יותר זמן תהיה יותר יציבה וקלה לחיתוך. אם קשה לכם להתאפק אפשר להגיש פרוסות מבולגנות אותן תחלצו בעזרת כף גדולה. כך או כך מובטח לכם עונג צרוף.