4 כוסות אישיות בנפח 150 מ”ל
למלבי:
250 מ”ל (1 מיכל) שמנת להקצפה 38% שומן
150 מ”ל (3/4 כוס פחות 2 כפות) חלב
50 גרם (1/4 כוס) סוכר
30 גרם (3 כפות) קורנפלור מומס ב-2 כפות חלב
1/2 כפית תמצית ורדים
לסירופ ורדים:
50 גרם (1/4 כוס) סוכר
60 מ”ל (1/4 כוס) מים
1/2 כפית תמצית ורדים
מעט צבע מאכל אדום
לקישוט:
קוקוס טחון
אגוזים קצוצים
אופן ההכנה:
- .שמים שמנת מתוקה, חלב וסוכר בסיר קטן ומביאים לסף רתיחה
- .בינתיים מעבבים יחד בקערית קטנה קורנפלור וחלב לתערובת אחידה
- כשתערובת השמנת רותחת מוסיפים פנימה תוך כדי טריפה נמרצת את תערובת הקורנפלור.
- מנמיכים ללהבה בינונית ומבשלים את המלבי תוך כדי טריפה עד שהוא מסמיך ורותח
- מסירים מהאש ומוסיפים פנימה תמצית ורדים. מערבבים היטב
- מחלקים את המלבי בין הכוסות וממלאים כמעט עד שפת הכוס (משאירים קצת מקום לסירופ ולקישוט)
מצננים במקרר במשך כ-1-2 שעות או עד שהמלבי קרים לחלוטין
סירופ ורדים: בסיר קטן שמים יחד סוכר ומים ומביאים לרתיחה. מבשלים ע כ-1-2 דקות לאחר הרתיחה, עד שכל הסוכר נמס לחלוטין
- מסירים מהאש ומוסיפים פנימה תמצית ורדים וצבע מאכל לפי הטעם. מערבבים היטב.
- מצננים את הסירופ לחלוטין לפני ההגשה.
- הגשה: מעל כל מלבי שמים 1-2 כפות סירופ ומקשטים באגוזים וקוקוס טחון. מגישים מיד.