כ-1 וחצי קילו תפוחי אדמה, 8-10 תפוחי-אדמה בינוניים
לרוטב:
¼ כוס שמן זית
¼ כוס סילאן
¼ כוס מיץ לימון סחוט
2 כפות רוטב סויה
4 שיני שום כתושות
½ כפית אורגנו יבש
½ כפית פפריקה
½ כפית כמון
1 כפית מלח
מעט פלפל שחור
- לחמם תנור ל-200 מעלות.
- לחתוך את תפוחי-האדמה לחתיכות בנוניות. להניח בתבנית גדולה שמתאימה לתנור.
- להוסיף את ענפי הרוזמרין והלימון.
- בקערית קטנה לערבב היטב את כל חומרי הרוטב.
- לשפוך מעל מחצית מכמות הרוטב. לעסות היטב את העוף ברוטב ולנסות להכניס קצת מהרוטב בין העור לבשר של העוף.
- להפוך את העוף כך שהעור כלפי מטה, לשפוך את שאר הרוטב, למרוח היטב את העוף ותפוחי-האדמה עם הרוטב.
- להניח את העוף בתבנית במרכז מעל תפוחי-האדמה כשהעור כלפי מעלה.
- להכניס לתנור לצלייה של 45 דקות.
- להוריד את הטמפרטורה ל 150 ולאפות עוד 60 דקות
- הערה- אם תפוחי האדמה לא השחימו מספיק, אפשר להוציא את העוף מהתבנית ולהחזיר את התבנית עם תפוחי-האדמה לתנור עד השחמה.