Friday, September 13, 2024

עוף שלם בתנור

 1 עוף שלם

כ-1 וחצי קילו תפוחי אדמה, 8-10 תפוחי-אדמה בינוניים

לרוטב:

¼ כוס שמן זית
¼ כוס סילאן
¼ כוס מיץ לימון סחוט
2 כפות רוטב סויה
4 שיני שום כתושות
½ כפית אורגנו יבש
½ כפית פפריקה 
½ כפית כמון
1 כפית מלח
מעט פלפל שחור


  • לחמם תנור ל-200 מעלות.
  • לחתוך את תפוחי-האדמה לחתיכות בנוניות. להניח בתבנית גדולה שמתאימה לתנור.
  • להוסיף את ענפי הרוזמרין והלימון.
  • בקערית קטנה לערבב היטב את כל חומרי הרוטב.
  • לשפוך מעל מחצית מכמות הרוטב. לעסות היטב את העוף ברוטב ולנסות להכניס קצת מהרוטב בין העור לבשר של העוף.
  • להפוך את העוף כך שהעור כלפי מטה, לשפוך את שאר הרוטב, למרוח היטב את העוף ותפוחי-האדמה עם הרוטב.
  • להניח את העוף בתבנית במרכז מעל תפוחי-האדמה כשהעור כלפי מעלה. 
  • להכניס לתנור לצלייה של 45 דקות. 
  • להוריד את הטמפרטורה ל 150 ולאפות עוד 60 דקות
  • הערה- אם תפוחי האדמה לא השחימו מספיק, אפשר להוציא את העוף מהתבנית ולהחזיר את התבנית עם תפוחי-האדמה לתנור עד השחמה.