Monday, January 7, 2019

קיצ'רי - תבשיל עיראקי של אורז ועדשים כתומות

אופן ההכנה


מחממים בסיר טפלון את השמן, מוסיפים את הבצל (2 בצלים גדולים קצוצים דק)  ומטגנים עד להזהבה קלה.
מוסיפים את שיני השום (3 שיני שום קצוצות דק) ומטגנים לעוד 2 דקות נוספות.
מוסיפים את האורז (2 כוסות אורז), עדשים כתומות (2 כוסות עדשים כתומות) ומטגנים בערבוב קל 2 דקות נוספות עד שהאורז והעדשים יהיו עטופים ומטוגנים בשמן.
מוסיפים את הרסק עגבניות (2 כפות רסק עגבניות), 1 כפית כורכום,  1 כף כמון, 1 כפית פפריקה מתוקה,חצי כפית פפריקה חריפה (רק לאוהבי החריף), 1 כף אבקת מרק עוף, 1 כפית מלח , חצי כפיתפלפל שחור ומים רותחים.
מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים 20-25 דקות במכסה סגור. (זה הזמן לטעום שהאורז והעדשים בושלו היטב).
לקרר 10 דקות.
לחמם מחבת עם 3 כפות שמן זית או 3 כפות שמן קנולה יחד עם 50 גרם חמאה, להוסיף  5 שיני שום קצוצות דק, כף כמון ולטגן קלות עד להזהבה. (להיזהר שלא יישרף השום).
לשפוך את תכולת המחבת לתוך סיר האורז ולערבב היטב היטב בכדי שהשום, הכמון, השמן והמחמאה או חמאה ייספגו ויעטפו באורז
לסגור את הסיר, להמתין מספר דקות.
להגיש חם.