Friday, April 12, 2013

עוגת גבינה אפויה קלאסית











כמות: תבנית בקוטר 26 ס"מ  

חומרים

א. 750 גרם גבינה לבנה 9% שומן
ב. 40 גרם (4 כפות) קורנפלור
6 ביצים L, ג. מופרדות
ד. קורט מלח
ה. 200 גרם (1 כוס) סוכר
ו. 1 כפית תמצית וניל


וידאו
http://youtu.be/xx6o46g0Pj8


ההכנה
 להקציף את החלבונים עם הסוכר ומעט מלח

לערבב את שאר החומרים בכלי נפרד
להוסיך את הקצפת לתערובת תוך כדי קיפול
למזוג את התערובת לתבנית עגולה משומנת

עוטפים בניר עיתון לח או מוסיפים מים בתבנית
אסור שהמים יחלחלו לעוגה
 לאפות ב 200 מעלות 15 דקות עד קבלת קרום חום
מוציאים מהתנור שהטמפרטורה תרד.
עם סכין להפריד את העוגה מהדפנות.

לאפות בחום של 160 מעלות , בתוך אמבט מים , כשעה
לכבות תנור ולהשאיר בתנור עד שהעוגה מתקררת
לקרר כשעה ורק אחר כך לשחרר

גרסה עם גרידת לימון: