https://www.foodisgood.co.il/main-dishes/beef-number-8/
הוראות הכנה:
- משתמשים בסיר גדול שמתאים לתנור – מחממים שמן בסיר ובו מטגנים את חתיכות הבשר לצריבה וסגירה מכל הצדדים.
- מוסיפים לסיר שיני שום שלמות, בצל, בטטה, גזר וסלרי ומטגנים יחדיו כ-2 דקות.
- מוסיפים לסיר מלח, פלפל, פפריקה וכמון, מערבבים ומטגנים כחצי דקה.
- כעת מוסיפים לסיר כוס אחת של מים ואת עלי הדפנה, מביאים לרתיחה ומוסיפים עוד נוזלים לכיסוי הבשר והירקות *הערה: ניתן להוסיף עוד מים או תערובת של מים ויין או מים ובירה, מה שאוהבים. הכי חשוב שהנוזלים יכסו את הבשר והירקות לחלוטין.
- מבשלים על להבה בינונית-נמוכה, עם מכסה, למשך חצי שעה ולאחר מכן מוסיפים עוד מים לכיסוי הבשר והירקות וסוגרים את האש.
- מחממים תנור ל-200 ומכניסים פנימה את סיר הצלי עם מכסה לצלייה של 5 שעות לפחות, כאשר מידי פעם בודקים שהמים לא מצטמצמים מידי בסיר (במידה וכן הוסיפו נוזלים).
- לאחר שהתבשיל מוכן בודקים עם מזלג ומוודאים שהבשר רך מאוד. פותחים מכסה וצולים את התבשיל כ-15 דקות במכסה פתוח.