Monday, April 1, 2024

בשר מספר 8 (שריר הזרוע) • בשר מספר 5 (צלי כתף) איך מבשלים + מתכון לתבשיל מצוין



 https://www.foodisgood.co.il/main-dishes/beef-number-8/

הוראות הכנה:

  1. משתמשים בסיר גדול שמתאים לתנור – מחממים שמן בסיר ובו מטגנים את חתיכות הבשר לצריבה וסגירה מכל הצדדים.
  2. מוסיפים לסיר שיני שום שלמות, בצל, בטטה, גזר וסלרי ומטגנים יחדיו כ-2 דקות.
  3. מוסיפים לסיר מלח, פלפל, פפריקה וכמון, מערבבים ומטגנים כחצי דקה.
  4. כעת מוסיפים לסיר כוס אחת של מים ואת עלי הדפנה, מביאים לרתיחה ומוסיפים עוד נוזלים לכיסוי הבשר והירקות *הערה: ניתן להוסיף עוד מים או תערובת של מים ויין או מים ובירה, מה שאוהבים. הכי חשוב שהנוזלים יכסו את הבשר והירקות לחלוטין.
  5. מבשלים על להבה בינונית-נמוכה, עם מכסה, למשך חצי שעה ולאחר מכן מוסיפים עוד מים לכיסוי הבשר והירקות וסוגרים את האש.
  6. מחממים תנור ל-200 ומכניסים פנימה את סיר הצלי עם מכסה לצלייה של 5 שעות לפחות, כאשר מידי פעם בודקים שהמים לא מצטמצמים מידי בסיר (במידה וכן הוסיפו נוזלים).
  7. לאחר שהתבשיל מוכן בודקים עם מזלג ומוודאים שהבשר רך מאוד. פותחים מכסה וצולים את התבשיל כ-15 דקות במכסה פתוח.