מצרכים לקרם
2: כוסות חלבקורט ונילין
כוס סוכר: 1
חלמונים: 4
כפות ג'לטין: 2
מיכלים שמנת מתוקה : 2
לתחתית
עוגת ספוג וניל דקהסירופ סוכר
לקישוט
1 מיכל שמנת מתוקה מוקצפת
100 גרם אגוזים קצוצים
סירופ שוקולד
אופן הכנה
מרתיחים בסיר את החלב, הוונילין וחצי מכמות הסוכרבקערה נפרדת מערבבים או טורפים היטב עם מטרפה ידנית, את החלמונים והמחצית השנייה של הסוכרעורכים השוואת טמפרטורות בין התערובותמעבירים את התערובת לקערה המונחת על סיר עם מים רותחים ("בן מרי"), ומערבבים עד הסמכה. מוסיפים את הג'לטין ומקררים עד לטמפרטורת "חום שפתיים"מקציפים את מיכל השמנת המתוקה הנוסף, הקצפה מלאה ומקפלים לתערובת הבוואריהיוצקים לתבנית שבתחתיתה עוגת ספוג וניל דקה ורטובה בסירופ סוכר. מקררים היטב במקררמקשטים את הבוואריה בקצפת, אגוזים וסירופ שוקולד, מחלקים למנות אישיות ומגישיםוידאו
http://www.youtube.com/watch?v=fms_kdTfRZA